Miért van szüksége kanapéra az irodájában?

kanapé

Szüksége van kanapéra az irodájában? Remek hely a kikapcsolódásra egy hosszú munkanap után, de más okok miatt is érdemes megfontolni egy kanapét a munkaterületen.

Jót tesz a hátának

Ha túl sok időt tölt az íróasztalnál ülve, hátfájással jár. Ez azért van, mert amikor leülsz, a testednek új pozícióhoz kell alkalmazkodnia. Ez azt jelenti, hogy a gerincének hajlítania és csavarodnia kell, amikor különböző pozíciókba mozog. Idővel ezek a mozgások károsíthatják az izmokat és az ínszalagokat.

Termelékenyebbé tesz

A huzamosabb ideig tartó ülés más problémákhoz is vezethet. Például a hosszan tartó ülés növeli a magas vérnyomás, az elhízás és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának valószínűségét. Ezek a betegségek súlyos szövődményekhez, például szívrohamhoz és stroke-hoz vezethetnek.

Javítja az alkalmazottak morálját

Ha egy nyitott terű irodában dolgozik, valószínűleg sok időt tölt az asztalánál ülve. Ez azt jelenti, hogy sok időt tölt a négy fal között. Bár ez kényelmesnek tűnhet, valójában fájdalmat és kényelmetlenséget okozhat. Ha kanapét helyez az irodájába, az segít enyhíteni ezeket a tüneteket.

Segít a kényelmes munkakörnyezet kialakításában

A kanapé nemcsak kényelmesebbé teszi az irodát, hanem produktívabb környezetet is teremt. A tanulmányok azt mutatják, hogy azok az emberek, akik huzamosabb ideig ülnek számítógép előtt, általában kevésbé hatékonyak. Ha kanapét helyez az irodájába, lehetőséget ad magának, hogy szüneteket tartson és nyújtsa ki a lábát.

Segíthet csökkenteni a stresszt

Ha van kanapé az irodájában, az segíthet csökkenteni a stresszt. Ha túl sok időt tölt az íróasztalánál ülve, stresszesnek és szorongónak érezheti magát. A kanapén ülve lazíthat. Ez lehetővé teszi, hogy jobban összpontosítson, amikor visszatér dolgozni.

Ajánlott cikkek