Biblia

A Bibliát „az emberiség történetének legbefolyásosabb könyvének” nevezik. Olyan történeteket tartalmaz, amelyek évszázadok óta inspirálták az embereket, és továbbra is inspirálnak bennünket. De még mindig sok kérdés merül fel eredetével, szerzőjével és jelentésével kapcsolatban.

A Szent Grál

A Szent Grál egy ősi pohár volt, amelyet Jézus használt szolgálata során. A legenda szerint az utolsó vacsorán ivott belőle, és Krisztus vére volt benne. Ez a legenda szította a találgatásokat arról, hogy a pohár valóban létezett-e.

Noé özönvíz

Úgy tartják, hogy a bárkát a nagy özönvíz után építették. Arra azonban nincs bizonyíték, hogy valaha is létezett volna a bárka. Valójában a Biblia sehol máshol nem említi Noé vízözönének történetét.

Izrael elveszett törzsei

A Biblia azt mondja, hogy Isten Ábrahámot választotta népének. Megígérte, hogy megáldja utódokkal, akik örökölni fogják a neki adott földet. Ez az ígéret beteljesedett, amikor Ábrahámnak két fia született, Izsák és Izmael.

A frigyláda

A frigyládát az ókori izraeliták a Tízparancsolat hordozására használták. Akácfából készült és arannyal borították. A jeruzsálemi Salamon templomban őrizték.

A torinói lepel

1357-ben egy francia templomban egy keresztre feszített ember képét viselő kendőt találtak. Ezt a kendőt „Torino lepelnek” nevezték.

Ajánlott cikkek